Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
PLUS
Prima assortiment
Butlon
Goede bezorging

Amstel

Amstel Bier is een Nederlandse brouwerij en biermerk, dat door Heineken International wordt geproduceerd. Amstel Bier is opgericht in 1870 door de Amsterdamse brouwerij Amstel en is een van de oudste biermerken van Nederland. Het bier wordt voornamelijk verkocht in Nederland, maar is ook in veel andere landen verkrijgbaar. Het bier is een van de meest populaire in Nederland en wordt vaak gebruikt om feesten en evenementen te vieren.

Geschiedenis
Amstel Bier is opgericht in 1870 door de Amsterdamse brouwerij Amstel. De brouwerij is vernoemd naar de Amstel, een bekende waterweg in Amsterdam. Amstel Bier is een van de oudste biermerken van Nederland en heeft een lange geschiedenis van meer dan 150 jaar. In 1883 begon Amstel Bier met de productie van Pils, een pilsner-stijl bier. Dit was het eerste bier dat door de brouwerij werd geproduceerd en het bleek een groot succes te zijn. In de jaren daarna werden er meer bieren gebrouwen, waaronder bokbier, witbier en donkerbier.

In 1922 werd Amstel Bier opgenomen in de Heineken International-groep. De Heineken-familie begon de productie van het bier in Nederland te verplaatsen naar hun brouwerij in Zoeterwoude. In de jaren ’70 begon Amstel Bier met de productie van Amstel Light, een lichtere versie van het originele bier. Het werd een groot succes en heeft in de jaren daarna een aantal andere lichtere bieren geproduceerd. In de jaren ’90 begon Amstel Bier met het verkopen van een aantal speciaalbieren. Amstel Special is een donkerbier, dat in veel landen wordt verkocht. Amstel Gold is een kruidig bier dat in Nederland en andere landen wordt verkocht. In de afgelopen jaren heeft Amstel Bier zich meer gericht op de productie van lichtere bieren, met het populaire Amstel Zero als resultaat. Amstel Zero is een alcoholvrij bier dat in meerdere landen wordt verkocht.

Recept voor Amstel bier

Amstel Bier is een pilsner-stijl bier dat is gebrouwen met water, gerstemout en hop. De hopsoorten die worden gebruikt zijn Saaz, Cascade en Hallertau, waardoor het bier een frisse smaak heeft. Het originele Amstel Bier heeft een alcoholpercentage van 5,2%, maar er worden ook andere varianten gebrouwen met verschillende alcoholpercentages. Amstel Light heeft bijvoorbeeld een alcoholpercentage van 3,5%. Het bier wordt gebrouwen volgens de Reinheitsgebot, een Duits brouwvoorschrift dat al meer dan 500 jaar bestaat. Dit betekent dat er alleen water, gerstemout en hop worden gebruikt in het brouwproces.

Smaak van deze pils

Amstel Bier heeft een frisse, fruitige smaak die wordt gecreëerd door de Saaz, Cascade en Hallertau hopsoorten. Het bier heeft een lichte, moutige smaak met een zachte bitterheid. Het originele Amstel Bier heeft een alcoholpercentage van 5,2%, maar er worden ook andere varianten gebrouwen met verschillende alcoholpercentages. Amstel Light heeft bijvoorbeeld een alcoholpercentage van 3,5%.

Populariteit
Amstel Bier is een van de meest populaire bieren in Nederland, waar het al jarenlang een van de meest verkochte bieren is. Het bier wordt vaak gebruikt om feesten en evenementen te vieren. Het bier is ook verkrijgbaar in veel andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, China, Japan en vele andere landen. Amstel Bier is ook één van de meest verkochte bieren in de wereld.

Conclusie

Amstel Bier is een Nederlandse brouwerij en biermerk, dat door Heineken International wordt geproduceerd. Het bier is een van de oudste biermerken van Nederland en is enorm populair in Nederland en vele andere landen. Het bier wordt gebrouwen volgens de Reinheitsgebot, waardoor het een frisse, fruitige smaak heeft met een zacht moutige afdronk. Het originele Amstel Bier heeft een alcoholpercentage van 5,2%, maar er worden ook andere varianten gebrouwen met verschillende alcoholpercentages. Amstel Bier is een populaire keuze voor feesten en evenementen en wordt veel verkocht in vele landen.