Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
PLUS
Prima assortiment
Butlon
Goede bezorging

Palm

Palm is een Belgisch biermerk dat al meer dan 200 jaar bestaat. Het is een van de meest geprefereerde bieren in België, maar heeft ook een wereldwijde populariteit. Het is een amberkleurig bier dat een volle smaak en aroma heeft, en het is gebrouwen met een speciale mix van gisten, hop en mout. In deze gids wordt uitgelegd wat Palm precies is, waar het vandaan komt, hoe het wordt gebrouwen en hoe u het bier het beste kunt serveren.

Geschiedenis van Palm

Palm dateert uit het jaar 1747, toen het werd opgericht door twee kruideniers, Jan-Baptiste De Pessemier en Jozef-Lambert De Hoop. De twee hadden een gezamenlijke visie om een bier te maken dat uniek was voor België. Ze kochten een kleine brouwerij en begonnen met het experimenteren met verschillende ingrediënten om een unieke smaak te creëren. Na vele jaren van experimenteren en verfijnen, werd het bier uiteindelijk een hit.

Hoe wordt Palm gebrouwen?

Palm wordt gebrouwen met een speciale mix van verschillende ingrediënten: gist, hop en mout. Om te beginnen wordt het mout gemalen en geroosterd om de juiste smaak en kleur te krijgen. Vervolgens wordt de mout gekookt met warm water, waardoor een suikerachtige oplossing wordt gecreëerd. Dan wordt de hop toegevoegd, die wordt toegevoegd voor smaak, aroma en conservatie. Ten slotte wordt het brouwsel gekoeld en gefermenteerd met het speciale Palm-gist, wat resulteert in een unieke smaak en aroma.

Hoe serveer je Palm?
Palm is het beste te serveren op een temperatuur tussen 4 en 6 graden Celsius. Het bier moet worden geschonken in een glas met een bepaalde vorm, zodat de smaak en aroma optimaal worden benut. Het beste glas om Palm te serveren is een tulpenglas, omdat deze vorm het bier een goede smaak en een stevige schuimkraag geeft. Het is ook belangrijk om het bier langzaam te schenken, zodat het bier niet te veel schuim krijgt.

Hoe smaakt Palm bier?
Palm heeft een volle smaak en aroma, met een zacht fruitige smaak en een subtiele kruidige noot. Het bier heeft ook een aangename zoetigheid, die afkomstig is van de suikerachtige oplossing die is gemaakt tijdens het brouwproces. Palm heeft ook een licht bitter karakter, waardoor het een afgerond smaakpalet heeft.

Welke verschillende varianten van Palm bier zijn er?

Er bestaan verschillende varianten van Palm, zoals Palm Speciale, Palm Royale en Palm Brewmasters. Palm Speciale is een amberkleurig bier met een volle smaak en aroma, terwijl Palm Royale een donkerdere kleur heeft en een krachtigere smaak heeft. Palm Brewmasters is een amberkleurig bier met een kruidige smaak, waardoor het een goede keuze is voor liefhebbers van kruidige bieren.

Waar wordt Palm geproduceerd?
Palm wordt geproduceerd in een van de oudste nog steeds in bedrijf zijnde brouwerijen in België. Het brouwproces begint met het malen van de mout, waarna de mout wordt gerookt voor de juiste smaak en kleur. Vervolgens wordt het mout gekookt in warm water waardoor een suikerachtige oplossing ontstaat. Vervolgens wordt de hop toegevoegd, waardoor het bier zijn unieke smaak en aroma krijgt. Tot slot wordt het bier gefermenteerd met het speciale Palm-gist, waardoor het eindproduct wordt gecreëerd.

Hoe bewaar je het?
Palm moet op een koele, donkere plaats worden bewaard, ver weg van direct zonlicht. Het bier moet ook worden bewaard bij een temperatuur van 4 tot 6 graden Celsius en mag niet worden blootgesteld aan schokken. Palm moet ook worden bewaard in kleine flessen, omdat het bier anders te snel kan bederven. Als het bier wordt bewaard onder de juiste omstandigheden, dan kan het wel twee jaar houdbaar blijven.

Conclusie

Palm is een Belgisch biermerk dat al meer dan 200 jaar bestaat. Het bier wordt gemaakt met een speciale mix van gist, hop en mout, waardoor het een unieke smaak en aroma heeft. Palm moet worden geschonken in een speciale vorm van glas en op een temperatuur tussen 4 en 6 graden Celsius. Het bier moet ook worden bewaard op een koele, donkere plaats, ver weg van direct zonlicht. Als het bier wordt bewaard onder de juiste omstandigheden, dan kan het wel twee jaar houdbaar blijven.