Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
PLUS
Prima assortiment
Butlon
Goede bezorging

Grolsch

Grolsch is een Nederlands biermerk dat al meer dan 400 jaar bestaat. Het is een van de oudste brouwerijen in Nederland en wordt al vele generaties doorgegeven. Grolsch heeft een groot aantal bieren waaronder lichtere pils, donkerder porter, bock, radler, IPA’s, speciaalbier en meer. Het merk is erin geslaagd om de traditie van het brouwen van de beste kwaliteit bier te behouden, maar heeft ook innovatieve bieren op de markt gebracht die het bierlandschap hebben veranderd.

Geschiedenis
Grolsch is in 1615 opgericht door Willem Neerfeldt in Groenlo, Nederland. Het bedrijf is sindsdien in familiebezit gebleven en wordt geleid door de zesde generatie Neerfeldts. In de loop der jaren heeft Grolsch een lange geschiedenis van innovaties binnen de bierindustrie opgebouwd. Het bedrijf was de eerste die in Nederland een lager bier begon te brouwen, wat resulteerde in de eerste pils. Het bedrijf was ook de eerste die een bijzonder donker bier op de markt bracht, de Grolsch Porter. Grolsch heeft ook meerdere keren haar identiteit veranderd, waaronder de verandering van het logo in 1996. De veranderingen stellen Grolsch in staat om een modern biermerk te blijven dat relevant is voor de huidige generatie bierdrinkers.

Brouwerijen

Grolsch heeft twee brouwerijen in Nederland; de Grolsch Brouwerij in Groenlo en de Amstel Brouwerij in Amsterdam. Beide brouwerijen werken nauw samen en Grolsch draagt bij aan de kwaliteit van de bieren door het gebruik van de beste ingrediënten en de meest geavanceerde technologie. Grolsch maakt ook gebruik van een uniek brouwproces dat het bier een unieke smaak geeft. Grolsch heeft ook een brouwerij in Polen, waar het bedrijf sinds 2007 actief is. De brouwerij produceert een breed scala aan bieren, waaronder de populaire Grolsch Premium Lager.

Verschillende soorten Grolsch bier

Grolsch heeft een aantal unieke, traditionele bieren, maar heeft ook innovatieve bieren geïntroduceerd die het bierlandschap hebben veranderd.

  • Grolsch Premium Lager is een Nederlandse pils met een frisse, hoppige smaak. Het bier heeft een zacht en vol mondgevoel en komt met een hoog percentage alcohol. Het bier is ook verkrijgbaar in andere smaken, zoals de Grolsch Premium Lager Special Edition, die een meer kruidige smaak heeft.
  • Grolsch Porter is een donker bier dat een krachtig aroma van geroosterde mout en een complexe smaak heeft. Het bier wordt gemaakt met behulp van een uniek brouwproces waardoor het een bijzondere smaak krijgt. Het bier heeft een zeer hoog alcoholpercentage van 8,8%.
  • Grolsch Radler is een mengsel van Grolsch Premium Lager en vers geperst citroensap. Het bier heeft een fruitige smaak met een zacht, zoet mondgevoel. Het is een goede optie voor de zomer omdat het licht en verfrissend is.
  • Grolsch IPA is een India Pale Ale met een frisse, hoppige smaak. Het bier heeft een hoog alcoholpercentage van 7,5% en wordt gebrouwen met een mix van verschillende hopsoorten.
  • Grolsch Herfstbok is een bier dat speciaal is gemaakt voor de herfst. Het is een donker bier dat een kruidige smaak heeft met tonen van karamel en gedroogd fruit. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7,2%.
  • Grolsch Blonde is een licht bier met een frisse, citrusachtige smaak. Het heeft een zacht mondgevoel en een alcoholpercentage van 4,8%.
  • Grolsch is ook actief in de craft biermarkt. Het bedrijf produceert een aantal unieke craft bieren die de limieten van de bierindustrie verleggen. Deze bieren zijn verkrijgbaar in beperkte oplage.

Marketing
Grolsch is actief op verschillende sociale media-platforms zoals Instagram, Facebook, Twitter en YouTube waar het bedrijf nieuwe producten en promoties aankondigt. Het merk heeft ook een breed scala aan online campagnes waarmee het de consumenten inspireert. De campagnes richten zich op actuele onderwerpen, zoals duurzaamheid en milieu. Grolsch is ook actief in het evenementencircuit en sponsort verschillende evenementen in Nederland, zoals festivals, concerten en sportevenementen. Het merk sponsort ook verschillende atleten en teams, waaronder de Nederlandse voetbalploeg Ajax. Grolsch heeft ook samengewerkt met verschillende kunstenaars, waaronder de Nederlandse muzikanten Anouk en Guus Meeuwis, om speciale bieren te maken. Deze bieren hebben unieke verpakkingen en smaken en zijn verkrijgbaar als limited edition producten.

Duurzaamheid
Grolsch is toegewijd aan duurzaamheid. Het bedrijf heeft een aantal duurzame initiatieven opgezet om de milieu-impact van het bedrijf te verminderen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld de ‘Grolsch Water Challenge’ opgericht, waarbij de brouwerij zich inzet voor het verminderen van het waterverbruik. Grolsch heeft ook een afvalverwerkingsprogramma opgezet waarmee het brouwerijafval wordt hergebruikt. Het bedrijf heeft ook een initiatief opgezet om de CO2-uitstoot te verminderen door de productieprocessen te verduurzamen.

Conclusie

Grolsch is een biermerk met een lange geschiedenis. Het bedrijf heeft een aantal unieke, traditionele bieren en heeft ook innovatieve bieren geïntroduceerd die het bierlandschap hebben veranderd. Grolsch heeft ook een aantal duurzame initiatieven opgezet om de milieu-impact van het bedrijf te verminderen. Grolsch blijft zich inzetten om het beste bier te brouwen en de bierdrinkers te inspireren met innovatieve bieren en campagnes.