Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
PLUS
Prima assortiment
Butlon
Goede bezorging

Wat kan je het best combineren met bier?

Een avondje bier drinken is heel erg lekker en gezellig. Er zijn veel verschillende soorten bier op de markt, en naast het reguliere pils kan je natuurlijk ook een lekker speciaal biertje drinken. Wanneer je een avondje bier gaat drinken met je vrienden, is het lekker dit te combineren met bijvoorbeeld bepaald eten of andere dingen. In deze blog lees je wat je het beste met bier kan combineren.

Hartige snacks

Bier is goed te combineren met bepaald eten. Een lekkere borrelplank bij je biertje gaat er bij iedereen wel in. Wat je nu het beste op deze plank kan leggen? Denk aan verschillende soorten kaas, vleeswaren, toast en andere hartige zaken. Augurken combineren ook goed met bier. Wat betreft de kaassoorten kan je het beste gaan voor oude kazen zoals Old Amsterdam of blauwschimmelkaas. Deze sterke smaken combineren goed met krachtige biertjes. Als je een wat meer zomers biertje drinkt kan je beter voor wat lichtere hapjes gaan. Wil je een flinke maaltijd bij je biertje, dan is een grote pan stoofvlees ook altijd een goed idee.

Rookwaren

Je kan natuurlijk ook een keer voor wat anders gaan en bijvoorbeeld een sigaar proberen bij je biertje. Bepaalde sigaren combineren goed met bepaalde biertjes. Je kan dit afstemmen op hoe donker je biertje is. Hoe donkerder het bier, hoe zwaarder de sigaar mag zijn. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook een shisha huren of kopen. Dit zorgt voor een lekkere lounge sfeer tijdens het bier drinken. Je hebt verschillende smaken die je in je shisha kan toevoegen. Als je een fris biertje drinkt kan een fruitige smaak lekker zijn om toe te voegen. 

Barbecue gerechten

Wat natuurlijk het allerbest bij een lekker biertje past, is een goed stuk vlees van de barbecue. Een lekker groentegerecht kan ook goed combineren bij een lichter biertje. Dit is toch wel echt het ultieme zomergevoel. Voor lekkere barbecue recepten die goed combineren bij verschillende biertjes kan je het beste even zoeken op goede bier-spijs combinaties.