Albert Heijn
Hoge kortingen
Jumbo
Goede service
PLUS
Prima assortiment
Butlon
Goede bezorging

Hertog Jan

Hertog Jan is een Nederlands biermerk dat al meer dan 100 jaar bestaat. Het biermerk is genoemd naar de Hertog Jan I van Brabant uit de middeleeuwen. Het wordt al meer dan 100 jaar gebrouwen door de Brouwerij van de Hema in Arcen. Hertog Jan is een populair merk bier dat over de hele wereld bekend is. In deze uitgebreide pagina zullen we meer te weten komen over het biermerk, de geschiedenis ervan, de bierstijlen die het brouwt, en waar het bier te koop is.

Geschiedenis van Hertog Jan

Hertog Jan is vernoemd naar de legendarische Hertog Jan I van Brabant. Deze Hertog regeerde van 1248 tot 1294 en stond bekend om zijn trouw aan de mensen van Brabant. Hertog Jan I stond ook bekend om zijn grote liefde voor bier. Hij was een grote promotor van bierbrouwen in Brabant en was een van de eerste om bier in Brabant te brouwen. Omdat de Hertog zo gerespecteerd en geliefd was, besloot de Brouwerij van de Hema in Arcen het biermerk naar hem te vernoemen.

Het brouwproces
Het brouwen van Hertog Jan is een proces dat al meer dan 100 jaar wordt toegepast. De brouwers bij de Brouwerij van de Hema brouwen het bier met behulp van de zogenaamde ‘traditionele brouwmethoden’. De brouwerij maakt gebruik van hoogwaardige ingrediënten om het bier van de beste kwaliteit te maken. Er worden hop, mout en gist gebruikt in het brouwproces. Na het brouwen wordt het bier gebotteld of geconditioneerd in flessen of vaten.

Bierstijlen

Hertog Jan biedt een verscheidenheid aan bierstijlen. De meest populaire stijlen zijn Pilsener, Lager, Witbier, Weizen, Dubbel en Tripel. Er zijn ook verschillende seizoensbierstijlen zoals Winterbier, Kerstbier en Zomerbier. Elke bierstijl heeft zijn eigen unieke smaak en aroma. De bieren van Hertog Jan zijn zacht en zoet met een lichte bitterheid.

Hertog Jan in de winkel
Hertog Jan is op vele plaatsen verkrijgbaar, zoals in supermarkten, bierwinkels en slijterijen. De bieren van Hertog Jan worden ook vaak geserveerd in cafés, restaurants en kroegen. Hertog Jan heeft veel producten waarmee je je kunt uiten als een echte fan. Ze hebben merchandise zoals T-shirts, petten, mokken, glazen, sleutelhangers en andere accessoires. Je kunt deze producten kopen in de winkels of online bestellen.

Evenementen
Hertog Jan organiseert ook regelmatig evenementen. Er zijn allerlei evenementen zoals proeverijen, tapavonden, bierfestivalen en andere evenementen. Deze evenementen zijn vaak toegankelijk voor iedereen die van bier houdt.

Cadeauboxen
Hertog Jan is ook een perfect cadeau voor bierliefhebbers. Er zijn speciale cadeausets verkrijgbaar met een selectie van verschillende bieren. Deze cadeausets worden geleverd met speciale glazen, proefglazen en andere accessoires.

Conclusie: Hertog Jan is een biermerk dat al meer dan 100 jaar bestaat. Het is vernoemd naar de Hertog Jan I van Brabant uit de middeleeuwen. Het wordt gebrouwen door de Brouwerij van de Hema in Arcen. Hertog Jan biedt een verscheidenheid aan bierstijlen, waaronder Pilsener, Lager, Witbier, Weizen, Dubbel en Tripel. Hertog Jan is verkrijgbaar in winkels en cafés en er is ook merchandise beschikbaar. Hertog Jan organiseert ook regelmatig evenementen en is een perfect cadeau voor bierliefhebbers.